Spazio  de nieuwe keuken

Voor het bouwen van keukens wordt al ruim een halve eeuw gebruik gemaakt van standaard modules, vervaardigd van een afvalproduct uit de houtindustrie. Mede door deze weinig duurzame basis is de keuken in een sfeer van wegwerpartikel terecht gekomen. Bij het betrekken van een nieuwe woning wordt vaak de keuken als eerste vervangen. Ook in het hogere segment is de spaanplaat opbouw identiek maar zorgt het gebruik van edele materialen voor het exterieur voor een schril contrast met het interieur.

Met een volledig nieuwe constructie wordt het mogelijk los te komen van de beperkingen van vaste modules en cosmetische varianten, om een samenhangend geheel te maken van de keuken.

Een keuken als een plooibaar en duurzaam meubelsysteem. Dat is de gedachte.

De nieuwe constructie van Spazio keukens gebruikt de aanwezigheid van een bouwkundige wand en ontleend er zijn stabiliteit aan. Slechts het gebruik van 2-dimensionale aluminium frames, gemonteerd in een vrij maatritme, vormen de basis van een Spazio keuken. Tussen de frames wordt de apparatuur en de laden gehangen.

De bij spaanplaat modules gebruikelijke achterwanden, dubbele zijwanden en bodems onder de laden, worden hiermee overbodig en ontstaat een volledig open constructie zonder paspanelen en plinten, met achter de frames toegankelijke vrije ruimte voor alle leidingen, afvoer e.d.  

Het eiland van een Spazio keuken heeft een uit aluminium cassettes opgebouwde constructie en staat op slechts 4 massieve aluminium stelvoeten die gezien mogen worden, ook zonder gebruik van plinten.

De toepassing van metalen fronten, al of niet geperforeerd, biedt een heel nieuw spectrum aan onversneden natuurlijke materialen voor de vormgeving van uw keuken.

Aluminium (in kleur of geanodiseerd) – blauw staal – zwart staal – verzinkt staal – koper – messing – brons – roestvrijstaal, maar ook hout(fineer) of het fraaie DeskTop linoleum zijn mogelijke opties voor de fronten van een Spazio keuken. Als aanrechtblad past dun materiaal zoals aluminium, roestvrijstaal of Arpa Fenix goed bij het ranke ontwerp.

De lichte maar degelijke constructie is demontabel en kan meeverhuizen zonder verlies van kwaliteit. De levensduur van een keuken kan hiermee aanzienlijk verlengd worden, mede door de waterbestendigheid, het flexibele concept en de mogelijkheden van aanpassen aan nieuwe omstandigheden, kan de keuken onderdeel van de inboedel worden. Spazio is hiermee ook afgestemd op de wensen van circulair produceren en het beperken van afval.

Een keuken is in de eerste plaats een functioneel product. Het dient te voldoen aan de dagelijkse cyclus van het koken met alle ergonomische functies, dus logisch kunnen handelen met korte looplijnen.
Een Spazio keuken is een combinatie van functionaliteit en schoonheid en helpt koken een rustgevend moment van de dag te maken.

Interesse gekregen in zo’n prachtige Spazio keuken van Ben Hoek?

Neem dan a.u.b. contact op